2017

Le Jardin de Cuy, voorzien van het kwaliteitslabel Jardin Remarquable*, is in 2017 open:

 • Op afspraak:
  – mail: info@lejardindecuy.com
  – telefoon: +33 386 84 41 50
 • Elke zondagmiddag, van 14 tot 18.00 uur, van begin juni tot en met eind september.

Gedurende het hele seizoen een expositie:

 • Philippe Rouillier solo in de schuur
 • Sculptures au Jardin door Andrew McGarva

De tuin doet in 2017 mee aan:

 • het weekend Rendez-vous aux Jardins: 3 en 4 juni;
 • het event Jardins et Santé op 6 augustus
 • Journées du Patrimoine op 16 en 17 september.

de Plek

Le Jardin de Cuy ligt midden in het coulisselandschap van het departement Nièvre: weilanden omzoomd door hagen. In 2001 is in een van die weilanden met de aanleg begonnen. De tuin is ontworpen rondom een Maison forte, waarvan de oorsprong dateert uit de 14e eeuw. Het was tot de Franse Revolutie de woning van de Seigneurs de Cuy. Vier achter elkaar gelegen meertjes en een zacht glooiende vallei met Charolais koeien vormen een natuurlijke achtergrond.

de Rondwandeling

De paden door deze hedendaagse tuin van ruim twee hectare leiden onder andere langs fruitbomen, een terrasvormig gedeelte met donkerbladige planten, een moes- en pluktuin, een ovaal met grassen; en langs vaste plantenborders rond de oude cour d’honneur.

de Vegetatie

Botanisch interessant zijn een meer dan 200 jaar oude moerascipres (Taxodium distichum), tulpenbomen (Liriodendron tulipifera), een honingboom (Sophora japonica) en een laan van 25 moeraseiken (Quercus palustris). Daarnaast zijn er de combinaties van robuuste eenjarigen zoals wonderboom (Ricinus), kardoenen (Cynara cardunculus), Phlomis, Dahlia’s, grassen en vele eenjarigen.

* Kwaliteitslabel uitgereikt door het Ministerie van Cultuur in Frankrijk